Nuffnang ads

Jumaat, 23 Ogos 2013

Durian dan lemang kecoh

Assalamualaikum......
Dah banyak hari tak update blog.....nk kata sibuk, tak la sangat, lepas bulan puasa...time keja ka rehat ka mata ni nk tertutup ja....keja pun bukan teruk sgt..dok syok nak cuti ja...alahai bila lah nk boleh pencen..anak2 masih bersekolah lgi...huhuhu...
Petang kemarin anak penakan mai hantar durian dan pulut jagung...alhamdulilah rezeki orang berpuasa...sedap tak terkata...buah durian dari dusun sendiri arwah ayah yang tanam....musim kali ini buah durian tak la menjadi sangat, mungkin masa bulan lepas cuaca panas sangat kot...tapi alhamdulillah boleh juga makan tak payah beli...  



Yang ni orang utara panggil lemang kecoh....sebab tak masuk dlm buluh....pakai balut dgn daun pisang.......
Kak Ton yang masak....terima kasih kakak ipar ku....

Mee goreng kicap ni En Suami yg masak...Puan Isteri tunggu makan saja...hahaha best kan..


4 ulasan:

  1. Buah tu baru belajar luruh...ada lgi pokok yang best2 buahnya...
    tak tau berbuah ka tidak...saya tggu abang bwa balik ja..

    BalasPadam
  2. kak jah..banyak lagi ka durian?? sedapnya...

    BalasPadam
  3. Tak tau pulak...kami x pi pun bukit, abg Paq yg bagi. buah baru dok luruh..

    BalasPadam