Nuffnang ads

Selasa, 1 Oktober 2013

Roti Bombay

Assalamualaikum....
Semangat hari ni nak update blog...walaupun blog ini agak usang. Hari ini saya nak share satu resipi yang mudah dan ringkas. Resipi dari arwah mak mertua..Saya tanya En suami nama apa resipi ni...tau dia kata apa...Roti Bombay. Betui ka tidak saya pun tak tau...kadang2 tu En suami saya suka merepek2...Apa2 pun jom kita tengok resipinya... 




Sarapan pagi saya hari ini...Roti Bombay bersama nescafe panas.

Bahan2nya...
4 keping roti gardenia ( di potong )
1 biji telur ( di pukul sedikit )
3 ulas bawang putih ( di cincang )
1 camca besar planta
segengam taugeh
2 sudu besar cili sos

Caranya...
1. Panaskan kuali masukkan planta, masukkan bawang putih biar garing sedikit.masukkan roti dan kacau.
2. Masukkan Telur dan kacau supaya melekat pada semua roti. masak sampai nampak roti garing sedikit.
3. Masukkan cili sos, gaul rata..dan akhir sekali masukkan taugeh kacau... tutup api, ok dah siap
4. Boleh dihidangkan..selamat mencuba.

Dok kalut mengUpdate blog sampai lupa nak makan...time up

4 ulasan:

  1. Sarah tayang roti bombay pulak... tadi gi BW kakzakie tayang roti tocang... aduh bertambah lapar lah ni :)

    BalasPadam
  2. Ya...roti tocang pun nampak sedap...lama saya tak menguli..

    BalasPadam
  3. Hihi... kita cerita rotilah pulak ye hari ini. Macam ada chemistry pulak boleh sama-sama buat N3 roti:)

    BalasPadam
  4. Patut la rasa seronok nak update blog arini...hehehe..tengok yati punya telur kicap pun nampak sedap.

    BalasPadam