Nuffnang

Sabtu, 4 Januari 2014

Pulut jagung dan durian

Assalamualaikum..
Sekarang ni kan musim durian...saya masak pulut campur jagung untuk makan dgn durian...alhamdulillah musim kali durian menjadi jgk la..


Ni baru permulaannya....mkn 2 biji dulu.

c
Tudia...buah ni pokok dia luruh awai..
Lemak berkrim sedap kalau  makan dgn pulut..

14 ulasan:

  1. wah sedapnya makan pulut dgn durian...kak ni dah setahun pantang makan durian sbb tulang peha patah...kesian kak ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau patah kena pantang durian ka..tak tau plak...

      Padam
  2. Balasan
    1. Rumah kat mana nk p hantaq...heheh

      Padam
  3. Tu diaaaa....! Dasat aihhh...teliuq ni kak...!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau dok dekat2 bleh ajak p berkelah dkt dusun durian

      Padam
  4. makan dgn durian mentah ke, atau dgn kuah durian...

    kat kuala, selalu buat lemang jagung..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mkn mentah...x buat kuah pun..pulut tu kak sarah dh aron dgn santan dh..

      Padam
  5. salam kenal kak..first time tgk pulut + jagung leh try ni sbb dua2 tu feberet cikla...follow yer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam perkenalan...terima kasih sudi singgh dan folo blog ni...kak sarah pun dh folo cikla.

      Padam
  6. Oh campur jagung tak pernah terfikir pun. Lain kali kakak nak cuba campurkan sebab biasa pulut aje kan..

    BalasPadam
  7. kawan kat tempat kerja dulu jual lemang campur jagung...ideal dari situ saya buat pulut kukus jagung dan gaul dgn santan...sedap lemak2 manis

    BalasPadam
  8. Lama x mkn pulut dgn durian ni kak sarah..ada jgung lg tu..mmg sdap ni.. :)

    BalasPadam
  9. Kesian ngt aih..kalau dekt2 bleh mai sni..

    BalasPadam