Selasa, 7 Januari 2014

Tortilla Wraps

Assalamualaikum..
Mood n3 dh datang...hari ni saya nk kongsi resipi mudah dan berkhasiat...mai kita tengok

bahannya...timun jepun, tomato, bawang holland dan daun salad..disitu juga ada kepingan dada ayam yg di perap dgn serbuk lada hitam,garam,kunyit dan sedikit oregano...pastu bakar
susun mcm ni..lekat di atas tortilla..sosnya saya letak, sos cili, sos lada hitam, mayonis dan
sos thousand island
pastu gulungkan ia macam di atas tu...dah boleh ngap..
Ini lah tortilla yg saya pakai...ni kes malas nk menguli.

27 ulasan:

  1. Senang je ya kak sarah... dah siap makanan sihat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang je...selalunya kak uli tepung tu...ni nk cuba yg ready made plak.

      Padam
  2. Anak dara kakak suka buat macam ini tapi biasa guna daging kisar lagi senang. Tortilla wrap pun kakak biasa beli yg ready-made macam ini mudah-cepat tinggal isi ikut suka kita kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Daging kisar cept masak x payh nk perap2 dh...selalunya saya guna daging burger.

      Padam
  3. Selalu sy pun buat cmni je kak...tp letak ayam dgn salad n sos je...letak bwang timun semua tu...bdak2 ni x nak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Budak2 memang mcm tu...sayur susah nk mkn...tpi anak2 kak sarah Alhamdulillah depa ulam petai pun mkn..apa lgi salad

      Padam
  4. makanan sihat ni...lagi jimat dari subway..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jimat sgt2...anak ramai kena buat mcm tu..

      Padam
  5. mewahnya tortilla bila buat sendiri… nyum nyum!

    BalasPadam
  6. Nampak sgt cntik dan sedap tortilla akk ni dr yg kdai puny..tgk gmbar pun dah teba je nk mkn jgk ni.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adrianna...jgn puji sgt..nnt kembang pulak..hahh

      Padam
  7. sedap...kalau yg dibeli..ala2 mcm tu..bkn main mahal lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. X tahan dgn iklan..bila oder kecik ja

      Padam
  8. mmg sedap kan kak... cume tak tahan tortila tuh mahai gk hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dana kalau rajin bleh uli sendiri tortila tu..

      Padam
  9. Sejujurnya idah tak pernah makan mendalah nie...
    1. mungkin sebab dia byk sayur... (kes x makan sayur)
    2. sebab dia ada mayonaise & thousand island tu... (x makan juge)

    hehehe... tapi jujur juga... memang nampak sedap tortilla akak tu.. pandai akak wrap.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bleh jgk letak ayam dgn sos cukp dah..

      Padam
  10. Hohoho..sedapnye tortilla nih

    BalasPadam
  11. Salam Kak Sarah... Idah singgah isi tabung nuff akak.. :)

    BalasPadam
  12. wah sedapnya tortilla wrap ..healthy ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya bleh cuba...cikla punya resipi pun best2 juga..

      Padam
  13. nampak sodap. ehh, tetibe perot berbunyi. *malu* ,,^.^,,

    BalasPadam