Nuffnang ads

Jumaat, 8 November 2013

Roti Sosej

Assalamualaikum
Salam sejahtera semua...hari ini saya nak share resipi mudah dan ringkas yang tak pandai masak pun boleh buat. Semua barang saya beli dekat kedai borong (GL Frozen) En Suami kata kedai gila frozen...merepek betui la, kalau tuan kedai tu tau mesti dia jual mahai dekat kami..barang runcit dan barang buat burger semua ada kat situ...skrg ni kalau nak makan burger ka hotxxx ka buat sendiri...Jimat. Tapi kalau sorang makan tak payah buat pun takpa...beli lebih mudah. 


Opps..katanya roti sosej..tapi tak nampak sosej pun..(sosej dah di bungkus dgn telur)
Bahan2nya..
Roti Oblong ( belah 2 sapu planta dan bakar ) 
2 sosej (belah) bakar
sos lada hitam
sos cili
1 bji telur ( kacau sedikit) masak-buat mcm dadar)
mayonis
daun salad
timun (dipotong nipis)
tomato (dipotong nipis)
bwg holland (dipotong nipis)

Cara2nya...
1. Bakar roti depan dan belakang, ketepikan. bakar sosej dan ketepikan.
2. Masak telur macam nk buat dadar...kemudian letakkan sosej yg di bakar tdi di atas telur supaya melekat pada telur dan balik2kn hingga masak kedua belah telur tdi.
3. Angkat dn letak di atas roti tadi...pastu bolehlah letak sos lada hitam, salad, tomato, timun dn sebagainya, ikut kesukaan masing2..nak sos lebih ka atau salad lebih.
4. Siap untuk di hidangkan.

Hari ini saya bawa bekal roti sosej....meleleh sos dan mayo...sedapp

6 ulasan:

  1. Buat sndri bleh ltsk sayur bebyk..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak pun suka sayur...tu yg best kalau buat sendiri...kadang2 beli pun tak puas hati...kurang macam2.

      Padam
  2. roti sosej special ni...sekrg ni harga burger dah RM2.90 - RM3.00 satu...dah mahal..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya la...aritu beli burger rm3.50...pastu bahan kurang..tak puas hati..

      Padam
  3. Hmmm... bila dibayangkan sos dan mayo yg meleleh lagilah kakak ngences dibuatnya:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. iklan lebih...mcm kat tv tu..hehehe

      Padam